Thea Rasmussen

Mit navn er Thea, og jeg læser på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. Mine politiske interesseområder er international politik, herunder sikkerhedspolitik, krig og fred, udenrigspolitik, internationale magtbalancer og de centrale teorier, realisme og liberalisme, i international politik.

Derudover centrerer mit politiske interessefelt sig specielt omkring USA, Kina og Rusland som moderne stormagter og deres betydning for verdensordenen og sikkerhedsspørgsmålet.

Derudover finder jeg opbruddet i Mellemøsten særdeles betydningsfuld for vores forståelse af stater, suverænitet og demokrati, og dette vil også blive mit fokuspunkt. Jeg mener, at der i kraft af den stigende og omfangsrige globalisering er brug for at sætte fokus på international politik og udenrigspolitiske spørgsmål, og det er mit afsæt for at være skribent på ‘En Udenrigsanalyse’.

ARTIKLER

Den globale magtkamp om det store Arktis 

En ny, global magtkamp udspiller sig i disse år. Det er magtkampen om Arktis. Centralt i konflikten står bl.a. Danmark, der siden 2014 har gjort krav på et 895.000 km2 stort område i det kolde nord. Læs mere her