Anne Marie Dixen Burgdorf

Jeg blev kandidat i Folkesundhedsvidenskab (cand.scient.san.publ.) i 2016 fra Københavns Universitet, hvor jeg også læste en bachelor i Folkesundhedsvidenskab. Undervejs i mine studier læste jeg ét semester ved Universitetet i Oslo.
Gennem min uddannelse er jeg blevet optaget af sundhedspolitiske forhold både i et nationalt og internationalt perspektiv.

Derudover har begrebet social ulighed i sundhed fået et stor betydning i mit professionelle liv, ligesom min faglighed har givet mig en grundig indføring i det brede sundhedsbegreb, hvor både fysiske og psykiske forhold tages i betragtning i tillæg til samfundsmæssige, politiske og økonomiske forhold i det pågældende land. Under mine studier har jeg været bestyrelsesmedlem i en kristen ungdomsforening ligesom jeg har været aktiv i Dansk Flygtningehjælp.

Siden slutningen af 2016 frem til sommeren 2017 var jeg ansat i administrationen på et hospital. Nu er teltpælene rykket op, og jeg er flyttet til Oslo, hvor nye udfordringer venter.

ARTIKLER

Surrogatmoderskab i national og international kontekst 

I efteråret 2017 bragte DR-nyhederne en artikel om et israelsk firma kaldet Tammuz. Tammuz tilbyder barnløse par fra blandt andet Danmark muligheden til at gøre brug af en surrogatmor i deres ønske om at blive forældre. Læs mere her