Det nye nummer af UA magasinet er ude nu

I dette andet nummer af UA magasinet kommer vi endnu engang verden rundt.

Vi starter i Mellemøsten, hvor Ramsby ser nærmere på terror-mærkatet og hvordan Hizbullah begrebsliggør Islamisk Stat. Sharma tager os tilbage til Danmark, hvor han ser på Danmarks nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, og den rolle den indiske elefant kan spille inden for dansk vækst. Eriksen sætter herefter kursen mod Storbritannien og beretter om de forestående, og ikke mindst kaotiske og uundgåelige, Brexit forhandlinger, som EU og May har i vente.

Friborg drager derefter videre mod Tyskland, for at se på religionens rolle i tysk flygtningepolitik og hvordan politiske partier, såsom CDU og PEGIDA, anvender forskellige tilgange til kristendommen. Laursen ser efterfølgende nærmere på fænomenet fundraising-kommunikation, og hvordan dette påvirker danskernes opfattelse af udviklingsarbejdet. Hjortdal tager os længst væk, nemlig tilbage i tiden, hvor han ud fra et idehistorisk perspektiv, ser på de sociale mekanismer der har ført til statusangst og stress epidemi i vesten. Vi runder det hele af med en hjemkomst til Danmark, hvor Friborg ser nærmere på bydiplomati, og hvordan Københavns Kommune arbejder med FN’s Verdensmål.

Magasinet er gratis og det kan det læses online. Hvis du ønsker at bestille en (gratis) pdf version af bladet, kan du skrive til: kontakt@en-udenrigsanalyse.dk

Det nye nummer af UA magasinet: http://bit.ly/2wtTPNc 

En Udenrigsanalyse