Pernille Krüger Mertz

Jeg hedder Pernille Krüger Mertz og jeg er 28 år. I sommeren 2018 blev jeg uddannet som cand.soc. i Miljø- og Konfliktanalyse (også kendt som Human Security) fra Aarhus Universitet. Derudover har jeg en bachelor i Idéhistorie med tilvalg i International Relations og Europastudier. Under mine studier har jeg blandt andet læst i Ankara, Tyrkiet og i Kathmandu, Nepal, med fag inden for international terrorisme og international beskyttelse af menneskerettigheder.

I efteråret 2017 var jeg i praktik hos den danske NGO Stairway Foundation i Filippinerne. Her var jeg ansat som projektkoordinator i deres Community Assistance Programme, hvor jeg arbejdede med det oprindelige folk Mangyan.

Ellers har jeg arbejdet som netværkskoordinator hos Kvindemuseets Kulturmøder, et integrationsnetværk for kvindelige flygtninge og indvandre i Aarhus og som oplægsholder hos Amnesty International. Jeg interesserer mig især for oprindelige mennesker, klimaproblematikker, brug af naturressourcer og sikkerhedspolitik.

ARTIKLER

Når vand er kilden til konflikt 

Vand i flydende form er en forudsætning for alt liv på jorden. Gennem historien har mennesket altid placeret sig strategisk efter, hvor forekomsten af og adgangen til vand har været mest tilgængelig. Dog lever i dag over halvdelen af Jordens befolkning i områder, som lider af vandmangel. Læs mere her